Пламен Константинов отново поема волейболните национали

С него "лъвовете" се класираха девети на Световното през 2018 година

14.10.2022 | 12:34 Редактор: Искра Ангелова

Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален тим по волейбол.

Решението бе взето с мнозинство от Управителния съвет на Българската федерация. Гибона заема поста, който беше овакантен от Николай Желязков.

Той вече веднъж беше начело на представителния тим. С него "лъвовете" се класираха девети на Световното първенство през 2018 г.

"Проведохме много срещи и зададохме едни и същи въпроси към кандидатите. Всичко беше докладвано пред Управителния съвет. След явно гласуване между 23 присъстващи с огромно мнозинство беше избран Константинов. Нашата цел е да има дългосрочен договор, в който ще се опитаме да вкараме изисквания. Като федерация ще направим всичко необходимо да помогнем на треньора и отбора, да създадем условия, допълнително мотивиране, застраховки, материални стимули. Целта е в следващите няколко години да върнем България на подобаващото ни място", обясни президентът Любомир Ганев.

"Абсолютно всички кандидати бяха добре подготвени, включително и чужденците. Имаха ясна програма и цел. Искам да им благодаря. Преди да излезем пред медиите - уведомихме кандидатите какъв е изборът. Не да го научават от медиите. Вратите остават отворени към всеки от тях. Целта за европейското първенство догодина е четвъртфинал. Много е важно да върнем феновете в залите. Привържениците трябва да вярват в отбора. Потенциалът е много по-голям, отколкото показвахме в последните две години. Важното е да имаме максимално мотивирани състезатели", допълни Ганев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК