Винисиус: Обединена Бразилия ще завладее света през 2026 година

Нападателят на Аржентина Лаутаро Мартинес призна, че играе с контузия на Мондиала

11.12.2022 | 09:26 Редактор: Петя Кръстева
Винисиус: Обединена Бразилия ще завладее света през 2026 година

Крилото на Бразилия Винисиус Жуниор смята, че отпадането на 1/4-финалите от Мондиал 2022 ще сплоти отбора и той ще се завърне още по-силен за следващото Световно първенство след 4 години.

Бразилецът написа трогателна публикация в Instagram, с която се извини на сънародниците си за поражението с дузпи от Хърватия.

"Плаках на терена, плаках в съблекалнята, плаках сам в самолета и ще плача винаги, когато си спомня колко близо бяхме. Това бе най-лошият ден в живота ми, толкова съм тъжен. Написах този текст няколко пъти, след което го изтрих. Няма думи за обяснение на разочарованието, остават само сълзите. Усмивката я няма, трябва ми време да я намеря отново. Обичам футбола и това ще ми даде нова възможност да отведа Бразилия там, където наистина заслужава да бъде - на върха. Ще се върнем по-силни от всякога. Бразилия, хиляди извинения. Не успяхме и в момента сме много разочаровани. Обединена Бразилия ще завладее света през 2026 година", гласи публикацията му. 

Нападателят на Аржентина Лаутаро Мартинес също призна, че отпадането на Бразилия от Световното първенство по футбол е удар за целия южноамерикански футбол, пише "Фокус".

Той така потвърди, че играе на шампионата в Катар с контузия.

"Съжалявам, защото играя на болкоуспокояващи, които се инжектират в коляното ми. Явно мачът с Хърватия няма да е лесен. Имат много качествени и опитни играчи. Трябва да уважавате финалиста от предишното Световно първенство. Отпадането на Бразилия е удар за целия южноамерикански футбол", обобщи той, цитиран от Sportitalia.