Фенове трошиха витрини в Париж и се сбиха с полицията след Франция - Англия

Арестувани са най-малко 74 души

11.12.2022 | 08:23 Редактор: Петя Кръстева

Футболни фенове влязоха в сблъсъци с полицията в Париж след победата на Франция над Англия с 2:1. Около 20 000 души излязоха по улиците на Париж след последния съдийски сигнал, предаде "Дейли мейл".

Въпреки че първоначално настроението беше празнично, сблъсъците между феновете и полицията скоро прераснаха в насилие. Полицаите разпръснаха със сълзотворен газ тълпата и арестуваха най-малко 74 души, съобщава "Le Parisien". Видео, споделено в социалните медии, показва как френската полиция рита и бие няколко запалянковци на земята.

Хиляди привърженици изпълниха известен парижки булевард скоро след мача между Мароко и Португалия.

Още повече хора се присъединиха към тях след победата на Франция срещу Англия. Телевизионни кадри на Ройтерс показаха хора, които разбиваха магазини и се биеха с полицията.

Снимки от центъра на Париж показаха няколко пожара. Забелязани бяха и полицаи с щитове за борба с безредиците, изправени срещу протестиращи с фойерверки и сигнални ракети.

Местните медии съобщават, че разгневени фенове са хвърлили различни предмети по полицията. Сред тях са били големи парчета дърво и камъни. В отговор полицаите са използвали сълзотворен газ.

Според местните медии около полунощ атмосферата по улиците се е променила от семейна към групи млади мъже, които започнали да чупят витрини и да влизат в сблъсъци с полицията.

В петък френските власти обявиха, че над 1200 полицаи ще бъдат мобилизирани, за да се справят с евентуални безредици след мачовете.

Снимка: БГНЕС