Официално: ЦСКА ще има нов стадион, тимът подписа меморандум с ММС

Цялото финансиране за стадиона ще бъде осигурено от клуба

06.12.2022 | 18:02 Редактор: Петя Кръстева
Официално: ЦСКА ще има нов стадион, тимът подписа меморандум с ММС

ЦСКА подписа Меморандум за създаване на съвместно дружество с държавата, което да гарантира построяването на новия стадион.

Чрез документа клубът и Спортното министерство се ангажират с ясни стъпки и срокове, които да официализират учредяването на общо дружество. Важно допълнение към документа е подписаното към него приложение, което представлява учредителния акт на новото дружество. В него страните постигат съгласие за структурата и дейността на дружеството.

Докато тече работа по документацията и вписването в Търговския регистър, държавата потвърждава правото на ЦСКА да продължи проектирането на стадиона и се задължава да съдейства при необходимост. Цялото финансиране за стадиона ще бъде осигурено от ЦСКА. Ръководството на клуба и международните проектанти продължават усилената работа по идейния проект и техническите параметри на спортното съоръжение.

"Готови сме на всякакви варианти за партньорство с държавата и ще спазваме всички законови разпоредби, само и само да стигнем до строеж на ново модерно спортно съоръжение, което София заслужава", подчертават от клуба.