Сам Греко преди SENSHI 14: Там, където другите се провалиха, SENSHI бележи успехи

Парите и спонсорите са основен фактор един спорт да бъде популярен, коментира K-1 легендата

30.11.2022 | 21:20 Редактор: Елеонора Танева

Едни от най-големите имена в бойните спортове ще бъдат специални гости по време на новото зрелищно издание на международната бойна галавечер SENSHI 14, която ще се проведе на 3 декември в Двореца на културата и спорта във Варна, от 19:00 часа. Сред тях ще бъде K-1 легендата Сам Греко. Той ще се включи и като инструктор по време на последния за годината тренировъчен лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU), който ще се проведе във Варна в дните около SENSHI. 

"Състезанията К-1 се провалиха, защото самата организация не успя да осъзнае истинската си сила, истинската си форма, която се развиваше около тежката категория. Тежката категория е най-престижната в света, благодарение на К-1 тя стана най-голямата. Но по някаква причина те започнаха да взимат големи момчета, които тежаха 130-140-180 килограма. Насочиха вниманието си другаде, а не към истинската, класическа тежка категория. Предпочетоха цирковите представления с подобни гиганти и просто изгубиха своята популярност", коментира бившият световен карате шампион и треньор по бойни изкуства Сам Греко в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че каратето и кикбоксът са по-слабо популярни от ММА или от бокса, защото вторите са в големите медии. А когато има медийна популярност, зад тези спортове застават спонсорите. 

"Парите в кикбокса идват от спонсорски договори и от самите медии, когато можем да ги привлечем. Но, за съжаление, с годините той не постигна такъв успех. Затова и боксът и ММА жънат всички печалби. UFC се разраства най-бързо в световен мащаб – не е най-големият, но е най-бързо развиващият се", заяви Греко.

Вълненията на бившия световен карате шампион са свързани с предстоящия SENSHI 14 турнир, който се организира във Варна.

"Наистина много се вълнувам заради турнира SENSHI 14, защото там, където другите се провалиха, SENSHI бележи успехи. Те формират толкова силни връзки не само в Европа, но и по целия свят. Смятам, че след 5 до 10 години те ще са фактор, с който всички ще се съобразяват", прогнозира Сам Греко.

К-1 легендата Сам Греко ще бъде специален гост на зрелищната международна бойна галавечер SENSHI, която ще се проведе на 3 декември в Двореца на културата и спорта, гр. Варна, от 19 часа. Бойната карта на новото 14-о издание включва 13 атрактивни и оспорвани двубоя по правилата KWU Full Contact между 26 елитни бойни звезди и шампиони от 17 държави, сред които Австралия, Португалия, Испания, Нидерландия, Япония и др. Билетите за SENSHI 14 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim и през сайта Grabo.bg.

Гледайте повече във видеото.