Рууд е на полуфинал, огромно разочарование за Надал

 Не знам дали ще успея да се върна на най-доброто си ниво, призна испанецът

16.11.2022 | 07:22 Редактор: Тодор Петров

Каспер Рууд стана първият сигурен полуфиналист в тазгодишното издание на финалния турнир на АТР в Торино. Норвежецът записа втора победа в "Зелената група", след като се наложи с 6:3, 4:6, 7:6(6) над Тейлър Фриц и със сигурност ще продължи напред.

Успехът на норвежеца означаваше, че Рафаел Надал приключва участието си в турнира. По-рано испанецът загуби с 3:6, 4:6 от Феликс Оже-Алиасим. Това бе второ негово поражение в групата и той вече няма и теоретичен шанс да заеме някое от първите две места.

"Последните месеци бяха изключително тежки. Сега просто трябва да приема, че утре започва сезон 2023 за мен. Това е всичко. Единственото, което мога да направя в момента, е да продължа да работя, да продължа да правя нещата, които трябва, за да мога да дам на самия себе си шанс за добри резултати в началото на 2023 г.", заяви Надал, след като стана ясно, че отпада от финалния турнир в Торино.

"Имах възможността да изиграя два турнира през последните седмици, което определено е нещо позитивно предвид факта, че за известен период от време не бях способен на това. Не мисля, че съм изгубил умението си да играя тенис или да издържам психически на напрежението. В момента просто трябва да си възвърна позитивните емоции, увереността и силната психическа издръжливост, които са необходими, за да бъда на ниво. Не знам дали ще успея да се върна на най-доброто си ниво, но нямам никакво съмнение, че съм готов да умра, за да го постигна", каза още световният №2

Снимка: БГНЕС