Стоилов: Играчите на "Левски" трябва да свикнат да играят под напрежение

"Винаги опитвам да съм коректен с противниците, стига да не се накърнява името на клуба", подчерта треньорът

11.11.2022 | 16:45 Редактор: Ваня Кузманова

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов говори преди утрешното дерби със "Славия" на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Мъри отсече, че най-важното пред отбора е отново да се завърне на победния път.

"След като сме стартирали лошата серия със "Славия", добре е да вземем футболен реванш утре. Надявам се футболистите да са пределно мотивирани и концентрирани. Нормално е да има напрежение и дискомфорт от дългата серия без победа. Петте равни можеха да са четири победи и един равен. Във футбола има неща, които не се получават по най-добрия начин. Има напрежение върху футболистите. В най-старото столично дерби е време да обърнем нещата в наша полза. Нашите привърженици трябва да видят ангажиран отбор. Ангажиментът на футболистите е да спечелят с добра игра. Трябва да завършат подобаващо на стадион "Георги Аспарухов", започна Стоилов.

"Където и да отидем се чувстваме домакини. Да не търсим проблема в напрежението, а в нашите действия и глави. Балансът в отбора е понарушен. Ще се опитаме да се върнем към пътя на победите. Важно е да виждаме свръхамбиция у футболистите. Това прави разликата между победата и равния мач. Нашите играчи трябва да свикват да играят под напрежение. Ако си футболист на "Левски" и не можеш да се справиш с напрежението, нямаш възможност да се бориш за титли и купи. Ивелин Попов тренира цяла седмица, здрав е. Надяваме се да го вкарваме в игра и да е на ниво до края на годината. Не е успял да е в максимална спортна форма до момента", продължи специалистът.

"Винаги опитвам да съм коректен с противниците, стига да не се накърнява името на клуба. Който съдия преценят от Българския футболен съюз, нямаме проблем. Искаме да се изчистят проблемите в българския футбол. Нямаме забележки дали ще е български, или международен съдия. Много се спекулира с отложените мачове. Има ли отбор от евроучастниците, който да няма поне два отложени мачове? Това не е прецедент на "Левски". Не трябва еднозначно да се казва, че е жест към някой. Евроучастниците трябва да имат преференции. Последното, което искам, е да влизам в престрелки с други отбори. Минимум по два мача отложени имаха и "Лудогорец", и ЦСКА. Други години играхме мачове и след Нова година. Трябва да се направи специална програма. За да решим смешните скандали, трябва да се обсъди всичко. Не може само да си пишем и да си отговаряме по пресконференции", добави Мъри.

"Подписахме договор за лагер в Дубай. Според мен там са най-добрите условия. Финансирането бе изцяло от спонсори. Няма да повлияе на финансовото състояние на клуба. Едномесечен лагер, където и да е, струва много пари. През последната година Левски разчита освен на феновете и Palms Bet, и на други партньори. Лагерът ще е при най-добрите условия. Не трябва да се коментира, след като в България няма условия за работа. През лятото имахме условия и си останахме в България. Господин Ивков уреди спонсори, които да помогнат за финансирането", каза още треньорът на "сините".

И заключи, че няма никаква промяна във финансовото състояние на "Левски". 

Снимка: Lap.bg