Пенев: Не искам съдиите да ни помагат или пречат, в шапката е проблемът

"Виктор Кашай е бушон", заяви треньорът на ЦСКА 1948

11.11.2022 | 14:46 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев е категоричен, че съдийството е един от основните проблеми в българския футбол.  

"Не искам съдиите да ни помагат, не искам и да ни пречат. Съдийството е един от основните проблеми и това трябва да се реши веднъж завинаги. Това продължава вече много години. Нещата трябва да се променят. Съдията трябва да бъде професионалист и безпристрастен. Без да съм проверявал, мисля, че ние сме единственият отбор в Европа, играл пет мача с човек по-малко, за толкова кратко време. Един загубихме, другите четири ги спечелихме. Това е като факт", каза Пенев на брифинг.

"Не трябва да търсим проблема там, където го няма. Виктор Кашай е бушон. Проблемът е на друго място. Шапката, която ръководи целия процес, там е проблемът. Когато няма резултати, трябва да има промяна. Това се случва във всяка една фирма. А това управление е вече 15-20 години", каза още Пенев.

Отборът на Пенев гостува на шампиона "Лудогорец" в неделя.

"Момчетата тренират много добре, без изключение. Във всеки мач има нещо положително. Искаме да продължаваме да печелим точки и да отиваме нагоре в класирането. Отиваме в Разград с желание за победа. Очаквам да покажем добър футбол, да има голове", каза Пенев. И определи нивото в българския футбол като "средно-ниско", което го прави непривлекателно за класни чужденци.

"Ще гледам световното първенство, но не ме вълнува кой ще стане шампион. Интересуват ме българските национални отбори, българските футболисти, как ги тренираме и как ги развиваме. В България сме на средно-ниско ниво, много далеч сме от европейските стандарти и няма как да очакваме трансфери на звезди от световния футбол да идват да играят тук. България не е атрактивна дестинация", каза още Пенев.

Снимка: Lap.bg.