Съдийската комисия към БФС: Взимаме решенията си самостоятелно

"В миналото неведнъж съдии са понасяли санкции за незадоволително представяне", категоричен бе той

04.11.2022 | 15:53 Редактор: Петя Кръстева

Съдийската комисия към Българския футболен съюз (СК към БФС) излезе с отговор на становището на Асоциацията на футболните съдии, като категорично заяви, че взима всички свои решения самостоятелно и без чужда намеса.

Ето какво написаха от СК към БФС:

"Съдийската комисия към БФС категорично се разграничава от днешното становище на Асоциацията на футболните съдии. СК взема ВСИЧКИ СВОИ РЕШЕНИЯ самостоятелно и без вмешателство на когото и да било в работата ѝ. В конкретния случай бе направен анализ на представянето на съдиите по изискване на президента на БФС, а на базата на този анализ СК взе решение за временно спиране на правата на петима съдии", пишат те.

От Съдийската комисия подчертават, че "Асоциацията на футболните съдии е нелегитимна организация, непризната нито от ММС, нито от БФС, а е създадена само и единствено да събира членски внос без изричното съгласие на реферите и да организира наградни церемонии веднъж годишно".

"В миналото неведнъж съдии са понасяли санкции за незадоволително представяне, но същата Асоциация не се е застъпвала за тях. Любопитно ни е чии засегнати интереси са предизвикали подобна реакция", обобщават те.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС