"Левски" обявява рекордни приходи за 2022 г., ще се подготвя в Дубай

Все още не е сигурно дали ще има сделка за мажоритарния пакет акции на клуба

11.11.2022 | 08:43 Редактор: Тодор Петров

"Левски" ще обяви рекордни приходи за 2022 година. Това ще се случи на предстоящото Общо събрание на клуба. Сбирката на акционерите е във вторник, 15 ноември на стадион "Георги Аспарухов".

На нея изпълнителният директор Иво Ивков трябва да предостави финансов отчет. А резултатите от него ще покажат, че "сините" са направили сериозна крачка спрямо предишните 12 месеца. Затова и в момента клуба диша много по-спокойно. 

Според "Тема Спорт" приходите за периода надхвърлят 15 милиона лева. Затова и "сините" вече са в режим "стриктно плащане на задълженията към играчи и персонал". Наред с това се погасяват и множество стари задължения. 

Мажоритарният собственик на сините Наско Сираков пък проведе среща с представители на организирани фенове на "Левски". Тя се е състояла във вторник вечерта в офиса на "Левски на левскарите".

Ръководството на "Левски" успя да уреди лагер в Дубай. Зимната подготовка ще се проведе именно там, въпреки че до момента не е ясно дали клубът ще премине в ръцете на компания, свързана с чуждестранния инвеститор Драган Шолак.

Дори и да няма сделка за мажоритарния пакет акции на клуба, то "Левски" ще се готви в арабската страна. Както е известно, в нея се е установил бившият собственик на "сините" Васил Божков, който официално се раздели с дела си в клуба на 2 юни 2020 година. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR