10 от "Сити" биха инфарктно "Фулъм" с гол от дузпа в 95-ата минута

В герой за "гражданите" отново се превърна Халанд

05.11.2022 | 19:25 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Сити" победи драматично "Фулъм" с 2:1 в мач от 14-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Етихад".

Хулиан Алварес откри резултата в полза на шампионите в 17-ата минута след асистенция на Илкай Гюндоган и по всичко личеше, че "Сити" ще се радва на поредната разходка в парка срещу отбор от съвсем различна черга.

Не бяха изминали обаче и десетина минути, когато всичко се промени - Жоао Кансело получи директен червен картон за нарушение срещу Хари Уилсън в пеналта, а лондончани получиха дузпа. Андреас Перейра пое отговорността и не сбърка - 1:1!

В средата на второто полувреме Пеп Гуардиола извади тежката артилерия и пусна в игра головата си машина Ерлинг Халанд и другия ас - Фил Фоудън. Именно Халанд вкара по типичен за него фамозен начин с глава четвърт час преди края, но голът правилно беше отменен заради тънка, но видима с просто око засада на норвежкия таран.

В даденото от съдиите 5-минутно продължение "Сити" все пак стигна до победата. Робинсън спъна Де Бройне в пеналта в 94-ата минута и реферът посочи бялата точка. Бернд Лено хвана посоката на битата от Халанд топка, но тя влетя зад него - 2:1.

Така "Манчестър Сити" събра 32 точки и измести доскорошния лидер Арсенал (31 пункта) от върха. "Фулъм" е осми с 19 точки.

Снимка: БГНЕС