"Байерн" удари "Интер" в протоколен мач, "Барса" напусна ШЛ с победа

"Баварците" и "нерадзурите" преодоляха груповата фаза

02.11.2022 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

"Байерн" (Мюнхен) победи "Интер" с 2:0 в протоколен мач от група С на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена". Още преди мача беше ясно, че баварците са твърдо на върха, а "нерадзурите" - втори. Това "отвори" двубоя и атаките се редуваха пред двете врати, като гостите имаха претенции за дузпа за игра с две ръце на Садио Мане в пеналта.

Десетките повторения не убедиха рефера да посочи бялата точка и в 32-ата минута Бенжамен Павар откри резултата с глава. Последва сравнително скучен период, но в 72-ата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг удвои аванса на германския хегемон.

Така "Байерн" спечели групата с пълен актив от 18 точки, като това се случва на клуба за трети път в последните четири сезона. "Интер" финишира втори с 10 пункта и също ще играе на осминафиналите на турнира.

В другия мач от тази група "Барселона" надви с 4:2 като гост "Виктория" (Пилзен) в двубой без значение. Още през миналата седмица стана ясно, че "блаугранас" ще бъдат трети в група C на най-престижния турнир и ще играят в Лига Европа напролет.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС