Мощен "Ливърпул" нанесе първата загуба на "Наполи" през сезона

Салах и Нунес донесоха успеха с 2:0 в края на мача

02.11.2022 | 07:06 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" излъга с 2:0 "Наполи" в среща от последния кръг в Група "А" на Шампионската лига. Хората на Юрген Клоп търсеха победата на "Анфийлд" по-настоятелно и стигнаха до нея в края чрез попадения на Мохамед Салах (85) и Дарвин Нунес в 7-ата минута на добавеното време. Така те вземат реванш за разгрома с 1:4, претърпян през септември на стадион "Диего Армандо Марадона" и сложиха край на серията на "партенопеите" от 27 поредни мача без загуба във всички турнири.

Неаполитанци имаха 13 поредни победи във всички турнири от началото на сезона преди визитата в Англия. Иначе серията им без поражение започна през април тази година. Гостите пратиха топката в мрежата на англичаните в чрез Лео Йостигор, но ВАР отмени попадението на норвежкия защитник. 
"Мърсисайдци" пък зарадваха и своя мениджър Юрген Клоп навръх юбилейния му мач №400 начело на тима.

По този начин "Наполи" запази първото си място в групата с актив от 15 точки. "Ливърпул" остана на втората позиция със същия актив-15 пункта. "Червените" се нуждаеха от истинско чудо, за да изместят от върха тима на Лучано Спалети - победа с 4 гола разлика. И двата отбора продължават на 1/8-финалите в турнира.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС