Куртоа е вратар №1, Левандовски взе трофея "Мюлер"

Полузащитникът на "Барселона" Гави пък спечели приза за най-добър млад футболист, който получава наградата "Трофей Копа"

18.10.2022 | 10:32 Редактор: Ирена Бакърджиева
Куртоа е вратар №1, Левандовски взе трофея

Тибо Куртоа – вратарят на националния отбор на Белгия и на "Реал" (Мадрид), беше избран за вратар номер 1 през сезон 2021/2022 в анкетата на списанието "Франс Футбол".

Наградата "Лев Яшин", която носи името на прославения руски и съветски вратар от 60-те години, се връчва на най-добрия играч с номер 1 на гърба и е част от церемонията "Златната топка".

Куртоа имаше основна заслуга за спечелването на Шампионската лига от "Реал" (Мадрид), а класата му в националния отбор на Белгия не буди съмнение. Куртоа е и на 7-о място в генералната класация на Златната топка за най-добър футболист на сезона.

Останалите претенденти за този приз бяха Майк Манян ("Милан"), Едерсон Мораеш ("Манчестър Сити"), Едуар Менди ("Челси") и Алисон Бекер ("Ливърпул").

Полузащитникът на "Барселона" Гави пък спечели приза за най-добър млад футболист, който получава наградата "Трофей Копа". 18-годишният Гави през миналия сезон изигра 47 мача за каталонците във всички турнири и в тях вкара 2 гола.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК