"Писта София" се завърна, участниците са над 40

Стотици любители на високите скорости и мощните автомобили седяха с часове до пистата, за да видят любимите си състезатели

24.09.2022 | 14:53 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Писта София" - едно от най-атрактивните състезания в автомобилизма, се завръща в столицата след 13 години пауза. Освен квалификациите и състезанията в програмата бяха включени демонстрации и ретро парад.

На пътен възел "Бояна" през 2009 г. за първи път се провежда "Писта София". Днес са се събрали стотици любители на високите скорости и мощните автомобили.

В състезанието се включиха 48 от най-добрите състезатели в различни категории. Участие с мощни автомобили взеха и други популярни имена от българския спорт - Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев. Каузата им: да дадат пример, че бързите скорости извън пистата са опасни. 

"Това са най-добрите български пистови състезатели при едни изключително сериозни мерки за сигурност. Тренировките стартираха сутринта в 9:00 часа, около 17:30-18:00 очакваме приключване на състезанието и награждаване на най-добрите", съобщи председателят на БФАС Румен Дунев.

"Виждате какво става по улиците, все едно сме на някакви състезания. Не е шега, не е игра, не е майтап. Който не е катастрофирал, не знае", каза Кубрат Пулев.

"Има регулирани места за състезания, да не превръщаме градската среда в такива, да бъдем съпричастни, да спазваме правилата за движение", призова гимнастикът Йордан Йовчев.

По трасето най-бързо мина Кубрат Пулев и спечели първо място. Той беше следван от Йордан Йовчев, а последен завърши Петър Стойчев. 

Стотици любители на високите скорости и мощните автомобили седяха с часове до пистата, за да видят любимите си състезатели. Километрични задръствания се образуваха заради националния пистов шампионат, тъй като част от околовръстния път беше затворен.

Мотото тази година е "Пътят не е писта, бъди отговорен!".

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК