Федерер през сълзи: Имах перфектното пътешествие в тениса, не бих променил нищо

"Беше невероятно, толкова много хора ме подкрепяха", допълни той

24.09.2022 | 12:00 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Имах перфектното пътешествие в тениса, не бих променил нищо. Беше невероятно, толкова много хора ме подкрепяха", сподели Роджър Федерер, след като изигра последния мач в богатата си кариера. Швейцарският маестро обедини сили за един последен път с големия си съперник и приятел Рафаел Надал за мач на двойки от Лейвър Къп, като двамата отстъпиха на американците Франсис Тиафо и Джак Сок с 6-4, 6-7(2), 9-11.

"Тук е страхотно, не исках да ми бъде самотно при отказването. Винаги съм се усещал като отборен играч и исках да кажа "сбогом" в отборна атмосфера. Благодаря на всички от екипа ми, които направиха всичко възможно през толкова много години", сподели през сълзи Федерер след двубоя, като сълзите си не успя да сдържи и Надал, информира БГНЕС.

"Днес беше един прекрасен ден, изпитвам щастие, а не тъга. Да бъда тук с момчетата, със семейството и близките, не изпитвах никакво напрежение, но се радвам, че успях да завърша мача. Съпругата ми ме подкрепяше през всички тези години, тя можеше да ме спре от тениса още преди години, но ме мотивираше да продължавам, благодаря ти", допълни носителят на 20 титли от Големия шлем.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК