Федерер: Поглеждах в огледалото и казвах: "Готов ли съм?", доволен съм, че няма да го правя вече

"Не знам как ще се справя с всичко това", казва той

23.09.2022 | 11:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Тенис идолът Роджър Федерер ще изиграе тази вечер последния си мач - на двойки за "Лейвър Къп" в партньорство с вечния си съперник Рафаел Надал. Великият швейцарец говори пред медиите преди тази съдбовна среща.

"Не знам как ще се справя с всичко това. Имал към много по-трудни моменти в миналото. Бил съм ужасно нервен преди мачове през всичките тези години", отговори Федерер на пресконференцията на въпрос дали ще се оправи с емоциите, които ще го залеят по време на мача.

"Можех да пристигна всеки път и да кажа: "Надявам се да спечеля този турнир". И това се случваше 15 години или повече. Беше привилегия за мен", призна тенисистът.

"Обожавам да връзвам връзките на обувките си, да се готвя, да сложа бандата си, да се погледна в огледалото и да кажа: "Готов ли съм? Окей, да вървим!". Въпреки че наистина обичам това, съм доволен, че няма да го правя вече", добави той. "Докато закусвах, си казвах, че имам още един голям мач вечерта и трябва да чакам 15 часа. Беше хубаво, но и стресиращо и дните бяха безкрайни", уточнява Федерер.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК