Даниел Моралес се завърна с победа начело на "Ботев" (Враца)

Автогол на Хлеб Бухал и шесто попадение на Браян Переа за сезона донесоха успеха на врачани

16.09.2022 | 21:41 Редактор: Искра Ангелова
Даниел Моралес се завърна с победа начело на

"Ботев" (Враца) победи "Хебър" като гост с 2:0 в дебюта на новия си треньор Даниел Моралес. Автогол на Хлеб Бухал от "Хебър" и шесто попадение на Браян Переа за сезона донесоха успеха на врачани. 

С трите точки "Ботев" (Враца) събра 10 и се изкачи до 11-о място във временното класиране, а "Хебър" дели предпоследната позиция с "Ботев" (Пловдив).

Направи впечатление лошото състояние на тревата на стадион "Васил Левски", където в неделя ще е дербито между "Левски" и ЦСКА.

В 25-ата минута първото положение бе за гостите от Враца, като Чавдар Ивайлов подаде на Браян Переа в наказателното поле, който се обърна, но изстрелът му мина встрани от вратата.

В 36-ата минута Переа отново можеше да открие резултата за Ботев, но след изпълнение на корнер ударът му с глава срещна напречната греда, предава gol.bg.

В 40-ата минута "Ботев" поведе в резултата. Мирослав Маринов подаде отдясно, а Хлеб Бухал от домакините в желанието си да избие топката я отклони леко и тя изненада вратаря Петър Дебърлиев, като влетя в близкия му ъгъл.

Точно преди края на първата част преднината на врачани стана солидна, след като Йохан Валбуена центрира отлично отляво, а Браян Переа засече отблизо във вратата на "Хебър". 

След почивката "Хебър" се опита да осъществи натиск, като стигна до удар в гредата на бившия футболист на "Локомотив" (Пловдив), но това бе всичко на сметката на символичните домакини. 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК