"Реал" (Мадрид) разгроми "Майорка" с 4:1, грабна пета победа в Ла Лига

В 35-ата минута Муричи смълча трибуните

11.09.2022 | 17:16 Редактор: Петя Кръстева

"Реал" (Мадрид) постигна петата си поредна победа в Ла Лига, след като обърна "Майорка" за 4:1. Така "кралете" останаха единственият отбор от големите първенства в Западна Европа, спечелил всичките си мачове от началото на сезона.

Ведад Муричи даде аванс на гостите в 35-та минута, а в добавеното време на първата част Федерико Валверде изравни. Развръзката дойде в 73-та минута, когато Винисиус донесе трите точки на тима си с 4-ия си гол в първенството от началото на кампанията. В края Родриго (89) и Антонио Рюдигер (90+3) довършиха гостите.

Така "Реал" си върна първото място в класирането с пълен актов от 15 точки, с 2 повече от "Барселона". "Виляреал" е с 10 преди гостуването си на "Бетис" по-късно тази вечер.

Гостите започнаха мача с ранен шанс, след като още в първата минута Ведад Муричи изскочи на стрелкова позиция, но Тибо Куртоа внимаваше и отрази. Малко след това и Реал обстрелва вратата на противника, но Дани Себайос не успя да затрудни особено стража на гостите.

Постепенно "Реал" пое контрола и в 10-а минута Винисиус се измъкна от защитата на Майорка, но последното му докосване бе силно и не успя да отправи удар. Последваха изстрели на Тони Кроос и Родриго, но гол така и не падна.

Така се стигна до 35-ата минута, когато Муричи смълча трибуните. Косовският национал се възползва от добро центриране на Лий от свободен удар и прехвърли Тибо Куртоа с техничен удар с глава.

До края на полувремето Реал натисна, като особено активен бе Винисиус. Бразилският национал поиска дузпа в 38-а минута, но реферът бе категоричен, че няма основания да посочва бялата точка. Малко след това удар на крилото не порази целта.

Така се стигна до добавеното време на първата част, когато Федерико Валверде изравни резултата. Уругваецът пое топката от своята половина, мина на спринт повече от 40 метра и от границата на наказателното поле с левия си крак забоде топката под гредата – 1:1.

"Реал" владееше повече топката и в началото на второто полувреме, но реалните положения липсваха. След час игра Карло Анчелоти извади Еден Азар, който видимо не бе много съгласен с решението на треньора си. Малко след това Лукас Васкес стреля фалцово от границата на наказателното поле, а топката облиза напречната греда.

В 64-а минута "Майорка" имаше огромен шанс да поведе отново в резултата. Антонио Санчес бе намерен на границата на вратарското поле след центриране от лявото крило, но останал непокрит не успя да реализира, съобщи gol.bg

Натискът на "Реал" даде резултат чак в 73-а минута. Тогава Родриго проби в половината на Майорка и подаде на Винисиус, който с първото си докосване се освободи от защитник, а с второто прати топката в мрежата – 2:1 за "Реал". Това бе четвърти гол за Винисиус в Ла Лига от началото на сезона. Повече имат единствено Роберт Левандовски (6) и Яго Аспас (5).

В 89-а минута "Реал" вкара и трети гол. Родриго се подигра със защитата на гостите, след като премина като на шега през 3 човека и останал сам срещу Райкович, с лекота реализира за крайното 3:1. В добавеното време на срещата гол реализира и Антонио Рюдигер. Германският защитник насочи добре топката в мрежата след страхотно центриране на Тони Кроос от свободен удар. Ситуацията беше преразгледана от ВАР и след нея бе установено, че Рюдигер е бил в редовна позиция.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК