"Реал" (Мадрид) пречупи "Селтик" с 3:0, но загуби Бензема

В 30-та минута Еден Азар се появи в игра на мястото на френския стрелец

07.09.2022 | 00:04 Редактор: Искра Ангелова

Актуалният шампион "Реал" (Мадрид) започна с гръмка победа с 3:0 като гост над "Селтик" в среща от първия кръг на Група F в Шампионската лига. Успешният старт на защитата на титлата на стадион "Селтик Парк" в Глазгоу донесоха Винисиус Жуниор, Лука Модрид и Еден Азар в 21 рамките на 21 минути след почивката.

Неприятната новина за "лос бланкос" е, че Карим Бензема получи травма. Той напусна терена след половин час игра, а неговото място се появи Азар. През първото полувреме домакините дадоха сериозен отпор на кралете, но след почивката класата на тима на Карло Анчелоти си каза думата.

"Селтик" се хвърли в атака още след първия съдийски сигнал. Още в 25-та секунда удар на Лиел Абада бе блокиран от защитник на гостите.

Играта продължи двуостро и динамично. Лука Модрич в 11-ата минута стреля в тялото на защитник. 120 секунди по-късно Лиал Абада стреля, но Куртоа не трепна.

Домакините продължиха да изглеждат солидно на терена. В 21-та минута много плътен удар на Калъм МакГрегър срещна гредата и излезе в аут. Футболистът на домакините стреля извън наказателното, а само късмета спаси испанския тим, след като Куртоа дори не помръдна на голлинията.

След 28 минути игра  Карим Бензема се хвана за крака и започна да накуцва, като имаше проблем с коляното. В 30-та минута Еден Азар се появи в игра на мястото на френския стрелец.

Лука Модрич показа техниката си и на няколко пъти разигра японеца Рео Хакате в наказателното поле на Селтик. Хърватинът върна към Дани Карвахал, който изпрати ниско центриране към влезния от пейката Еден Азар. Белгиецът не успя да уцели топката. Само минута по-късно в 43-та Винисиус се измъкна и остана очи в очи с Джо Харт, ударът му обаче не бе добър и англичанина се намеси решаващо, за да запази нулевото равенство.

"Селтик" можеше да поведе още в първите секунди на второто полувреме - Даизен Маеда засече центриране, но не успя да нанесе хубав удар. Кълбото отиваше към десния ъгъл на вратата, но Куртоа нямаше проблеми да улови кълбото. Реал Мадрид продължи да владее топката по продължително, но Селтик изглеждаше много добре подреден и подготвен за този мач и "лос бланкос" не намираха пролуки в защитата на шотландците. Гостите изнесоха топката по-прекрасен начин в 56-та минута, след като домакините пресираха дълбоко в наказателното. Фредерико Валверде проби отдясно и намери Винисиус в наказателното на "Селтик". Бразилецът запази хладнокръвие и стреля точно във вратата - 0:1.

Вдъхновен "Реал" (Мадрид) тръгна уверено напред и стигна до второ попадение след страхотна игра на Еден Азар, който намери Лука Модрич, а хърватина изигра положението отлично, като залъга защитник на "Селтик", за да му се открие цялата врата. Джо Харт нямаше шанс да спаси - 0:2.

"Реал" (Мадрид) установиха контрол над мача и успокоиха темпото след комфортната си преднина. "Лос бланкос" продължи с владеенето на топката, но играчите на Карло Анчелоти продължиха да търсят нов гол. Това се случи, когато в 77-та минута Дани Карвахал намери Еден Азар, а той трябваше само да постави крака си на пътя на топката, за да тя влезе във врата - 0:3. Белгиецът замести подобаващо Бензема, като записа гол и асистенция на своята сметка.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК