Мъри захапа Тити Папазов: “Левски” пропада заради хора като него

Треньорът на "Левски" го посъветва да се концентрира върху баскетбола

04.09.2022 | 17:42 Редактор: Теодора Патронова

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите на стадион "Георги Аспарухов". Специалистът се изказа остро против члена на Надзорния съвет на "сините" Константин Папазов.

"Константин Папазов често е бил съветник и управляващ в нашия клуб, аз казах моето мнение защо "Левски" пропадна - заради съветници и лошо управление. И двете неща важат за него. Тези 125 хиляди лева са може би не повече от пет процента от това, което е направил зулуми на "Левски" като съветник на много президенти и изпълнителни директори, на които им вдигаше и паметници тук. Същевременно е като управляващ, така че все още плащаме задълженията, които са направени, именно когато се е напъвал като ръководител и съветник", заяви треньорът на "Левски" Станимир Стоилов относно конфликта с Тити Папазов в последните седмици.

"Тази тема се коментира, за да я приключим един път завинаги - това, че Константин Папазов е поел отговорност и е казал, че няма да си подаде оставката, аз не съм си оттеглил искането за оставка. Понеже забелязвам, че активността от негова страна е добра да се коментира постоянно "Левски", моят съвет е да помисли сериозно да се концентрира върху баскетбола. Това е горе-долу същото аз да давам на Папазов или Сашо Везенков акъл как да се прави баскетбол непрестанно всеки ден. Почна да идва too much", каза Стоилов.

Наставникът на "сините" коментира и поражението от "Лудогорец" за Суперкупата на България в четвъртък. "Като физика би трябвало да сме в добро състояние горе-долу, изключвам някои дребни болежки, надявам се всички да могат да вземат участие. Като психологическо състояние, естествено, не е приятно, когато загубиш, особено с дузпи, но обикновено загубите трябва да каляват такъв млад и крехък отбор, особено за младите играчи това ще бъдат добри примери, за да продължат да работят и да виждат и колко пред тях е дълъг пътят във футбола. Надявам се това да прави отбора по-силен. Основният ми критерии, за да видя докъде е стигнал отбора, са мачове като този срещу "Лудогорец", мачове от евротурнирите. Видях един "Левски", който е вдигнал нивото си, основните ми притеснения са дали ще успеем да запазим амбицията и мотивацията, която имахме именно в тези мачове. Ако ги запазим, можем да имаме шансове да печелим и да скъсяваме дистанцията от лидерите. Естествено, за нас е важно във всеки мач да играем добре. Ако искаме да печелим нещо в това първенство, ясно е, че всеки мач трябва да го изиграем като финал", каза той преди двубоя с "Арда" от деветия кръг на Първа лига в понеделник.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК