MAX Sport този уикенд: Футболна Европа ще следи дербито "Милан" – "Интер"

Изпитания от "Севиля" за "Реал" (Мадрид) и "Барселона" в LaLiga по MAX Sport 4

02.09.2022 | 12:04 Редактор: Теодора Патронова
MAX Sport този уикенд: Футболна Европа ще следи дербито

Derby della Madonnina ще привлече вниманието на футболна Европа и ще бъде основен акцент в програмата на MAX Sport идния уикенд. "Милан" и "Интер" се изправят един срещу друг за общо 233-ти път в двубой, който ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3 на 3 септември от 19:00 ч.

Сблъсъкът между двата милански гранда е първото от големите дербита на Италия от началото на новия сезон в Серия А. След като през миналия сезон двата тима водеха борба за титлата до последно, сега се изправят един срещу друг още в 5-ия кръг. И "Милан", и "Интер" започнаха сезона стабилно, но може би и не толкова силно, колкото се искаше на самите фенове.

След 4 кръга "Интер" заема трета позиция с 9 точки, а "Милан" е шести с 8 точки. "Нерадзурите" постигнаха 3 победи, но срещу доста скромни отбори – новаците "Лече" и "Кремонезе " и "Специя", а при единствения по-сериозен съперник досега – "Лацио", претърпяха тежка загуба с 1:3. "Росонерите" още нямат поражение, но записаха две равенства при гостуванията си на "Аталанта" и "Сасуоло", а домакинските срещи с "Удинезе" и "Болоня" бяха спечелени.

Това е едно от дербитата с най-дълга история в света на футбола. "Синьо-черните" имат предимство с 85 срещу 78 победи, а 69 мача са завършили наравно. На ниво Серия А предимството на "Интер" е дори малко по-изразително, като успехите са 75 срещу 64, а равенствата са 59.

Дали "Интер" ще успее да запази тази тенденция или пък шампионът "Милан" ще успее да пречупи градския си съперник зрителите ще могат да разберат на 3 септември от 19:00 ч. пряко по MAX Sport 3.

Точно преди миланското дерби феновете на Серия А ще могат да гледат още един любопитен сблъсък – "Фиорентина" срещу "Ювентус". Двубоят не може да се числи към ранга на битките между големите три отбора в Италия, но винаги предизвиква голям интерес, особено сред феновете на двата тима. "Фиорентина" спечели с 2:0 последния мач с "Юве" в края на миналия сезон и спря серия от 3 поредни поражения в директните сблъсъци, което дава надежди на "Ла Виола", че отново може да пречупи големия си съперник пред собствена публика във Флоренция. Началото на сезона на "виолетовите" обаче не е толкова солидно, като за момента те са записали само една победа и с актив от 5 точки заемат едва 11-а позиция. "Ювентус" е на пето място с 8 точки, но от началото на сезона определено не показва игрите, които феновете на "бианконерите" очакват – победите бяха постигнати в домакинствата на "Сасуоло" и "Специя", а в малко по-сериозните мачове срещу "Сампдория" и "Рома", "Старата госпожа" стигна само до равенство. Мачът "Фиорентина" – "Ювентус" е на 3 септември от 16:00 ч. и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

Съботният ден ще ни предложи сериозни сблъсъци и в испанската LaLiga, като двата гранда "Реал" (Мадрид) и "Барселона" ще се изправят пред севилски изпитания.

Шампионът "Реал" (Мадрид) ще се изправи срещу "Бетис" на 3 септември от 17:15 ч., а мачът ще бъде част от програмата на MAX Sport 4. Двата отбора са начело в класирането, като след 3-те изиграни кръга досега те са и единствените тимове с по 3 победи и съответно пълен актив от по 9 точки. За мадридчани това ще е първо домакинство от началото на сезона, след като програмата отреди те да започнат с 3 поредни гостувания. В тях "белите" постигнаха победи срещу "Алмерия", "Селта" и "Еспаньол". "Бетис" пък започна с успехи срещу "Елче" и "Осасуна" като домакин и срещу "Майорка" – като гост, което за момента му отрежда втора позиция в класирането с 1 попадение по-лоша голова разлика от "Реал" (Мадрид).

"Барселона" пък заема 3-тата позиция. Каталунците стъпиха накриво още в първия кръг с домакинско равенство срещу "Райо Валекано", но след това последваха гръмки победи с 4:1 срещу "Реал" (Сосиедад) и 4:0 срещу "Валядолид", които бързо изкачиха "синьо-червените" нагоре в класирането. Сега "Барса" се изправя срещу традиционно труден съперник, а именно "Севиля". Андалусийци обаче имат доста тежко начало на сезона и все още нямат победа, като заемат едва 15-а позиция със само 1 точка. Двубоят "Севиля" – "Барселона" е в събота от 22:00 ч. и ще бъде излъчен по MAX Sport 4.

Между мачовете на "Реал" и "Барса" зрителите ще могат да гледат в съботния маратон от LaLiga още един любопитен сблъсък, който ще е с участието на "Атлетико" (Мадрид). "Дюшекчиите" гостуват на "Реал" (Сосиедад), а този двубой е от 19:30 ч. също по MAX Sport 4.

През уикенда започва и фазата на директните елиминации на Световното първенство по волейбол, което зрителите имат възможност да гледат в каналите на MAX Sport. Националният отбор на България отпадна, но напред в надпреварата в борба за световната титла продължават най-добрите 16 тима.

Началото на осминафиналите ще дадат съдомакините от Словения, които ще се изправят срещу Германия в Любляна. Мачът е в събота от 18:30 ч. по MAX Sport 1. Същият ден от 22:15 ч. е един от най-интригуващите двубои от този етап, който ще противопостави Италия и Куба. Този двубой също е по MAX Sport 1.

В неделя предстоят нови два мача от осминафиналите с участието на два от отборите, които бяха в група с България – САЩ и Полша. От 18:30 ч. американците излизат срещу Турция, а от 22:00 ч. домакинът "Дружина полска" има наглед лесна задача срещу Тунис. Мачовете в неделя от Световното първенство също ще бъдат излъчвани пряко по MAX Sport 1.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК