69-ият в света изхвърли Григор Димитров от US Open

Най-добрият ни тенисист загуби от Брендън Накашима с 6:7, 5:7, 3:6

02.09.2022 | 06:35 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк, след като във втория кръг загуби от Брендън Накашима с 6:7, 5:7, 3:6. Така 69-ият в световната ранглиста американец изравни баланса в мачовете с българина на 1:1 победи.

Двамата изиграха два много оспорвани първи два сета, в които спечели младият американец. Григор допусна много непредизвикани грешки (41 срещу 27), а сервисът му не беше на нивото от първия мач в Ню Йорк. 

Първият сет вървеше добре за хасковлията, който печелеше убедително сервис геймовете си. Той стигна и до три възможности за пробив, две от които при 40:15 в осмия гейм, но не успя. Тайбрекът бе наситен с минипробиви, като Димитров спечели само едно от шест разигравания при свой сервис и това се оказа решаващо.

Вторият сет също бе равностоен, но точно преди да се стигне до нов тайбрек, Накашима проби сервиса на съперника и увеличи преднината си на 2:0 сета. 

В третия Димитров пропусна възможност за пробив още в първия гейм. След това Накашима заигра по-уверено и до много важен пробив в шестия гейм, което му отвори пътя към победата. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК