"Ливърпул" обърна "Нюкасъл" с 2:1 с гол след края на продължението

Фирмино и Карвальо бяха точни за домакините

01.09.2022 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

С гол на резервата Фабио Карвальо в последните секунди, "Ливърпул" обърна "Нюкасъл" с 2:1 в поредния мач между двата тима, който дълго ще се помни. 

Попадението падна 3 минути след като добавените минути изминаха и донесе луда радост на феновете, след като Червените определено нямаха предимство в мача. Разочарованието остана за гостите. 

Свраките поведоха чрез рекордната си покупка Александър Исак и заслужаваха да вземат нещо от двубоя, но в крайна сметка нямаха късмет и допуснаха първото си поражение за кампанията. 

Паузата дойде при аванс за гостите, но те знаеха, че трудното тепърва предстои. Гол на Исак бе отменен поради засада, а домакините продължаваха да нямат точен изстрел. Все пак обаче в 61-ата минута класата си каза думата. 

Салах бе изведен отдясно, влезе към наказателното поле и пусна към Роберто Фирмино, който с първото си докосване намери далечния ъгъл за 1:1. Голът на спокойствието зарадва домакините, които можеха да погледнат и към триумфа.  

Съдията добави 5 минути към 90-те, но след като изминаха двубоят не свършваше. Домакините спечелиха корнер дълбоко след изтичане на добавеното време. След центрирането се получи разбъркване на далечната греда, гостите не успяха да изчистят и Карвальо успя да стреля отблизо и да прати топката в мрежата под гредата. Младокът, който в деня преди мача навърши 20 години, както и съотборниците му изпаднаха в еуфория, а трибуните полудяха.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК