Срам! И Мексико ни би на волейбол, "лъвовете" аут от световното

Момчетата на Николай Желязков допуснаха една от най-унизителните загуби в историята на родния волейбол

30.08.2022 | 22:10 Редактор: Ирена Бакърджиева

Мъжкият ни национален отбор по волейбол отпадна още в групите на световното първенство в Полша и Словения. Момчетата на Николай Желязков допуснаха една от най-унизителните загуби в историята на родния волейбол, след като отстъпиха на тоталния аутсайдер Мексико с 2 на 3 гейма.

За да съхранят някакви илюзорни шансове да продължат в следващата фаза като един от най-добрите трети отбори, българските волейболисти трябваше да спечелят чиста победа с достатъчно голяма разлика в точките.

Избраниците на Николай Желязков започнаха силно, водеха през целия първи гейм и в крайна сметка го затвориха с 25 на 20. Във втория обаче нещата се объркаха. Мексиканците поведоха от самото начало, а нашите стигнаха само на няколко пъти до равенство, последния при 16 на 16.

Последва силен финал за Мексико и след 25 на 20 резултатът бе изравнен. И тук и теоретичните ни шансове за класиране бяха загубени, което явно се отрази на настроението на отбора. Последва успех на северноамериканците в третата част с 25 на 23.

При същото точково съотношение, но в наша полза, завърши четвъртият гейм и тайбрекът трябваше да определи победителя. В него родните волейболисти поведоха с 14 на 11, но пропиляха три поредни мачбола, след това и още два, за да отстъпят с 16 на 18 и да запишат едно от най-невзрачните представяния в историята на българския волейбол.     

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК