Министър Лечева смени шефовете на тотото и "Национална спортна база"

"Български спортен тотализатор" е основен стълб на финансирането на спорта и трябва да се ръководи професионално", заяви тя

24.08.2022 | 15:34 Редактор: Теодора Патронова
Министър Лечева смени шефовете на тотото и

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева освобождава от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на ДП "Българския спортен тотализатор" и назначава ново ръководство. Решението на принципала за промени в ръководните органи е подадено в Агенцията по вписвания. 

За изпълнителен директор е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност "Финансов контрол". Иванов е ръководител в сферата на корпоративните финанси, бизнес администрацията и международното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска.

ДП "Български спортен тотализатор" е основен стълб на финансирането на спорта. Той трябва да се ръководи професионално, а в условията на монополна среда, която законодателят е създал, се очаква чувствително увеличение на приходите, както и оптимизиране, целесъобразност и пълна прозрачност при разходите.

"В управлението, както и в спорта, аз имам високи очаквания и смятам, че приходите за федерации и клубове трябва да бъдат много по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които имам доверие, защото идеите ни за ролята и развитието на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят", заяви министър Весела Лечева.

Със заповед се сменя и ръководството на "Национална спортна база" ЕАД и се назначава ново.

За изпълнителен директор на "Национална спортна база" ЕАД е избран Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на "Сердика спортни имоти" ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в "Академика 2011" ЕАД.

Смяната на ръководството на „Национална спортна база“ ЕАД се основава на желанието за спокойствие и предвидимост при използване на спортната база на дружеството от спортните организации. Необходими са хора с визия за предстоящите сложни времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията.

"С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, ръководството на НСБ изчерпа първоначалния ми кредит на доверие", съобщи министърът на младежта и спорта.

И в двете дружества ще има приемственост, като целта е запазване на оптималния баланс между интересите на спортната общност и тези на държавата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК