Василев ще освободи ръководството на тотализатора с едностранен акт

Анализират всички договори, приходи и разходи

17.01.2022 | 17:40 Редактор: Искра Ангелова
Василев ще освободи ръководството на тотализатора с едностранен акт

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ). След нейния край министър Василев обяви, че ще освободи от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на дружеството. Той заяви, че ще се възползва от възможността, която му дава Законът за публичните предприятия за предсрочно прекратяване на мандата им.

"Те не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие и това ще се случи с едностранен акт на министъра. Разговаряхме по всички възможни варианти за прекратяване и стигнахме до това решение", каза Радостин Василев пред журналисти.

Той коментира и защо взима това решение.

"Аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководството. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото дружество, както и във всички дружества, свързани с ММС", заяви министърът на младежта и спорта.

Радостин Василев беше категоричен, че очаква по-високи печалби от страна на БСТ, защото това дружество реализира държавната политика в хазарта.

"Шансът за развитие на тотализатора е повишаване на неговата дейност и във връзка с организацията на лотарийните игри. Не знам защо някой е говорил за либерализация на пазара. Това са измислици и лъжи. Това дава шанс на дружеството да има силата да може да изкарва повече средства. Всяко друго решение би го обезкървило, както беше дълги години преди това", каза Василев.

Министърът ще коментира с новото ръководство на БСТ възможностите за по-свободна работа на тотализатора и заемането на по-голяма територия на пазара.

"Ще направя всичко необходимо това дружество да реализира печалба, която приляга на монополист на пазара", заяви той.

Радостин Василев обяви, че ще назначи независим одит на БСТ.

"Ще подложа на анализ абсолютно всички договори, приходи и разходи на тотализатора, за да мога да бъда сигурен по какъв начин се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните отчети в края на годината могат да бъдат много различни от действителното състояние на тотализатора. Надявам се да е в положително състояние. Тепърва ще разберем", завърши министърът на младежта и спорта.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК