Болт ще продава дрехи и аксесоари с лого с победната му стойка

Включено е ползването на логото от ресторанти и спортни барове

23.08.2022 | 11:58 Редактор: Тодор Петров
Болт ще продава дрехи и аксесоари с лого с победната му стойка

Легендата в леката атлетика Юсейн Болт планира да продава дрехи и модни аксесоари с лого, което прилича на победната му поза, направила го известен в целия свят, съобщава Bloomberg.

Болт е подал заявление пред Службата за патенти и търговски марки на САЩ на 17 август за логото във връзка с продукти, сред които са бижута, портфейли, слънчеви очила, обувки и спортни стоки. В заявлението е включено още ползването на логото от ресторанти и спортни барове с услуги като ВИП зони, кетъринг и програми за лоялност.

"Списъкът е сравнително обширен. Логото може да бъде давано под лиценз или той самият да прави тези продукти", казва Джош Гербен, базиран във Вашингтон адвокат по търговските марки, който следи заявленията на спортистите.

Характерната поза на Болт стана известна в цял свят през 2008 г., когато най-бързият човек на планетата завзе Олимпийските игри в Пекин. През годините спринтьорът заемаше позата, в която се накланя назад и сочи небето, след като поставяше световни рекордни и печелеше многобройни златни медали.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК