"Славия" обърна с 2:1 "Ботев" (Враца) и се изкачи до 5-ото място

Началото на мача бе по-силно за гостите, но "Славия" стигна до пълен обрат малко след подновяването на играта

22.08.2022 | 20:56 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Славия" направи обрат срещу "Ботев" (Враца) и спечели с 2:1. С успеха тимът на Златомир Загорчич се изкачи до петото място в класирането с 12 точки, докато "Ботев" остана със 7 точки на десета позиция.

Началото на мача бе по-силно за гостите, като те стигнаха и до попадение на Мирослав Маринов с глава, което обаче бе отменено заради положение на засада.

В десетата минута Тони Тасев от домакините центрира, а Галин Иванов насочи топката с глава, но тя се отби в напречната греда.

Гостите от Враца все пак излязоха напред в резултата. Това се случи в 26-ата минута, когато Даниел Генов изпълни корнер, а Меси Биатумусока се извиси и с глава мощно прати топката в левия ъгъл на вратата на Светослав Вуцов.

"Белите" успяха да изравнят в началото на даденото от съдията 3-минутно продължение на първата част. Тогава Ради Кирилов центрира отляво, а Кемело Нгуена с акробатичен удар с гръб към вратата изненада вратаря Костов и вкара топката в левия му ъгъл, съобщи БНР.

"Славия" стигна до пълен обрат малко след подновяването на играта. Тогава Кирилов тръгна сам от центъра, изляга на защитник, ударът му бе блокиран от вратаря Костов, но Тони Тасев успя да вкара топката с глава в опразнената врата.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК