"Лийдс" надигра "Челси" с 3 безответни гола

Изгониха Кулибали в края на срещата

21.08.2022 | 18:25 Редактор: Петя Кръстева

"Лийдс Юнайтед" надигра "Челси" с 3:0 в двубой от третия кръг на Английската висша лига. На "Еланд Роуд" в Западен Йоркшир домакините играха вдъхновено и се разправиха със "сините", нанасяйки им първо поражение през кампанията.

След равностойни първи 25-30 минути възпитаниците на Джеси Марш поведоха в резултата в 33-ата минута. Топката бе върната назад към вратаря на гостите Едуар Менди, който направи груба грешка, след като не изчисти кълбото, замота се и позволи на Брендан Ааронсън да я открадне, за да открие резултата на празна врата.

Скоро след това "Челси" понесе нов удар. Джак Харисън центрира перфектно от свободен удар и намери Родриго, който се разписа с глава. По този начин той вкара и в третия мач на "белите" от началото на сезона.

След почивката мениджърът на лондончани Томас Тухел опита да направи тактически корекции в състава си, Изстрел на Конър Галахър рикошира и мина опасно близо до гредата на Илан Мелие, а впоследствие френският страж на йоркширци се намеси с след опасен шут на Рийс Джеймс, предаде gol.bg.

"Челси" бе наказан в 69-ата минута, когато Родриго намери Харисън в малкото наказателно поле и той не сбърка, за да оформи класиката. "Сините" доиграха мача в намален състав след втори жълт картон за Калиду Кулибали.

Така "Челси" загуби за първи път през сезона след успеха над "Евертън" на старта и драматичното равенство с "Тотнъм". Съставът е 12-и с четири точки, докато втората поредна домакинска победа на Лийдс ги изкачи на втора позиция със седем пункта.

В следващия кръг "белите" гостуват на "Брайтън", който в друга среща нанесе трета поредна загуба на "Уест Хем" след 2:0 и има същия актив от точки.  Лондончани ще се опитат да се реабилитират срещу "Лестър" на "Стамфорд Бридж".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК