Шимунджа: "Лудогорец" видя грешките си и ще ги поправи преди мача с "Жалгирис"

Играчи от тима получиха три червени картона в Загреб

17.08.2022 | 19:50 Редактор: Петя Кръстева

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди първия двубой от плейофния кръг на турнира Лига Европа срещу тима на "Жалгирис". Специалистът е на мнение, че отборът му трябва да бъде дисциплиниран.

"Стремим се към най-високата цел, в момента не сме в никой турнир. Имаме два много важни два мача с "Жалгирис". Сега мислим само за първия от тях, не можем да мислим за втора или трета стъпка, преди да направим първата", обяви словенецът.

По думите му тимът е успял да си почине след реванша с "Динамо" (Загреб).

"Направихме добри тренировки, ментално сме на високо ниво, след като осъществихме подобен анализ на срещите с хърватите. Видяхме нашите грешки и се опитваме да ги поправим. Искаме да се по-добри в следващия мач", категоричен бе той.

Шимунджа подчерта, че отборът му е имал доста проблеми преди мача с "Жалгирис"  - играчи получиха три червени картона в Загреб, а един получи и човек от пейката. 

"Няма мач, който да свърши след едно полувреме. Искаме да започнем много здраво. Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един мач. Трябва да сме много умни и дисциплинирани от първата до последната минута. Искаме да играем, както "Лудогорец" може да играе. Без трима играчи трябва да сменим нещо", обобщи специалистът.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК