Уайлдър се завръща, обяви датата и името на съперника си

Дионтей ще търси победата на всяка цена

12.08.2022 | 10:00 Редактор: Искра Ангелова
Уайлдър се завръща, обяви датата и името на съперника си

Дионтей Уайлдър най-сетне ще направи дългоочакваното си завръщане срещу Робърт Хелениус. Това споделят множество източници като официално срещата ще бъде обявена съвсем скоро. Спряганата дата е 15 октомври.

Дългоочакваният противник на Уайлдър най-после беше обявен. Сред спряганите имена бяха Анди Руиз, Франк Санчес, та дори победителят от Усик-Джошуа 2. Няма да е някой от топ боксьорите в света, но Хелениус е сериозен боец с актив от 31 победи и едва 3 загуби като записва 21 нокаута.

Той обаче беше нокаутиран от Йохан Духаупас и Гералд Вашингтон, което кара мнозина да смятат, че финладнският боксьор ще оцелее трудно срещу №1 удряч в историята на бокса. Друга загуба на "Северния кошмар" е срещу Дилиън Уайт със съдийско решение през 2017 година, когато той се включи в мача като заместник само с една седмица предизвестие. Интересен факт е, че Хелениус и Уайлдър бяха спаринг партньори. Последният мач на Хелениус беше срещу Адам Ковнацки, когото той нокаутира в подкартата на Усик-Джошуа, което го вкара под №2 претендент на WBA.

Уайлдър от своя страна ще търси победата на всяка цена, тъй като не е усещал вкуса ѝ от 2019 година, когато нокаутира Луиз Ортис в мач реванш. Оттогава той има две тежки загуби от шампиона на WBC Тайсън Фюри.

Четете цялата статия в boec.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК