Алекс Де Минор сложи край на участието на Григор Димитров в Монреал

Откриващият сет бе изключително равностоен

11.08.2022 | 07:42 Редактор: Теодора Патронова
Алекс Де Минор сложи край на участието на Григор Димитров в Монреал

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Мастърса в Монреал, губейки от Алекс Де Минор с 6:7 (4), 5:7. 

Откриващият сет бе изключително равностоен, като от самото начало на срещата българинът демонстрираше високо ниво от сервис линията и благодарение на солидното си подаване трупаше множество директни точки. Той значително бе намалил броя на непредизвиканите неточности, като същевременно често го виждахме да се измества на форхенд и да ускорява топката с длановия удар, за да получи инициативата. 

За съжаление, последва спад в представянето на нашия сънародник, който на няколко пъти пропусна очертанията на корта и допусна моментален рибрейк. В шестия гейм началният удар на българина претърпя тотален разпад и станахме свидетели на две двойни грешки, които му костваха изоставане от 0:40. 

В края на частта бе ред на австралиеца да изпита колебания на собствен сервис и след като Де Минор поведе с 40:0, родният ни представител съумя да обърне нещата в своя полза и след поредица от отлично конструирани разигравания българинът се сдоби с три шанса за пробив, но не успя да се възползва от тях. Впоследствие на свой ред Димитров допусна спад в изявите си на сервис и в последния възможен момент Де Минор реализира брейк, с който затвори двубоя в своя полза.

Четете повече по темата в gol.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК