Желко Копич става треньор на "Ботев" (Пловдив)

Тимът направи най-слабия си старт на сезона от 13 години насам

03.08.2022 | 12:47 Редактор: Петя Кръстева

Хърватинът Желко Копич е новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив), съобщиха от клуба. Специалистът заменя на поста Азрудин Валентич, който напусна след отпадането на "жълто-черните" от кипърския АПОЕЛ (Никозия) в турнира Лига на конференциите през миналата седмица и серията от три поредни загуби на старта на Първа лига. Tой ще остане в управлението на отбора като съветник на собственика Антон Зингаревич.

44-годишният Копич за последно е бил треньор на хърватския "Динамо" (Загреб),  начело на "модрите" той записа 19 мача в края на миналия сезон. В родината си е водил още отборите на "Загорец", "Сегеста", "Лучко", "Цибалия", НК "Загреб", "Славен" и "Хайдук" (Сплит).

С тима от Сплит той отстрани състава на "Славия" в квалификациите за групите на турнира Лига Европа през 2018 г. Специалистът има и един сезон като наставник на кипърския "Пафос".

Сега той ще застане начело на "Ботев" (Пловдив), който направи най-слабия си старт на сезона от 13 години насам. След 4 изиграни кръга във футболната Първа лига „канарчетата“ са единственият отбор без спечелена точка и се намират на последното място в класирането.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: "Ботев" (Пловдив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК