Италия триумфира на Лигата на нациите при жените

Европейските шампионки спечелиха срещу Бразилия с 3:0 гейма

17.07.2022 | 21:44 Редактор: Теодора Патронова

Италия триумфира с титлата в Лигата на нациите при жените. На финала италианките бяха безапелационни и спечелиха срещу Бразилия с 3:0 гейма.

Европейските шампионки спечелиха за първи път титлата от най-комерсиалната волейболна надпревара като наследиха досегашния хегемон и трикратен победител САЩ. Италия не остави съмнение в превъзходството си, а единственият гейм загуби още на четвъртфиналите срещу Китай. Последваха две категорични чисти победи срещу домакина Турция на полуфиналите и Бразилия в спора за титлата. Момичетата на Давиде Мацанти не дадоха шансове на олимпийските вицешампионки и макар че и трите гейма бяха равностойни те неизменно отиваха на сметката на скуадрата след 25 на 23 и два пъти по 25 на 22.  Това пък бе трети пореден загубен финал за Бразилия, след като предишните два пъти тимът отстъпи на САЩ.

Пореден страхотен мач за Италия изигра звездата Паола Егону, която бе над всички с  21 точки за победата. Бронзовите медали бяха спечелени от световните шампионки от Сърбия, които разочароваха домакините от Турция с 3:0 гейма.  

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК