Бублик стигна до победата срещу Кублер и се стреми към втора титла за годината

На финала го очаква Максим Креси

17.07.2022 | 19:42 Редактор: Ирена Бакърджиева

Франсиско Серундоло спечели турнира на клей в Бостад - Швеция, след като в изцяло аржентински финал надделя над Себастиян Баес със 7:6, 6:2.

На турнира по тенис на трева в Нюпорт (САЩ) до последния мач достигнаха третият в схемата Александър Бублик и Максим Креси.

Казахстанецът продължи с убедителното си представяне и срещу Джейсън Кублер и не остави никакви шансове на австралиеца, побеждавайки го с 6:3, 6:2. Бублик превъзхождаше по всички компоненти и стигна до цели 10 възможности за пробив, от които реализира три – един в първия и два във втория сет.

Същевременно пред Кублер така и не се откри шанс за брейк през целия мач. Логично за малко повече от час Бублик стигна до победата и ще се стреми към своята втора титла през годината след тази в Монпелие през февруари. На финала го очаква Максим Креси, който в мача на бомбардировачите надделя в три сета над Джон Иснър.

Креси неочаквано имаше голямо предимство в броя на асовете – 22 срещу 13, което наклони везните в негова полза. Любопитното е, че сблъсъка между двамата мина и без тайбрек. В първия сет Креси взе инициативата, реализира два пробива и спечели с 6:2. По-опитният Иснър отговори подобаващо във втората част и с един брейк и само четири инкасирани точки на собствен сервис изравни след 6:4 в своя полза.

В решителният трети сет 41 в световната ранглиста изглеждаше по-свеж и след като пропусна два брейкбола в четвъртия гейм, стигна до пробив в осмия. Креси имаше известни проблеми, когато сервираше за победата, но показа характер спаси две точки за пробив и при първия си мачбол стигна до победата и до спора за титлата с Бублик.

Снимка: БГНЕС

Вижте повече във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
мани, мани...
преди 1 година
все известни имена на този турнир ;р Сигнализирай за неуместен коментар