Чисора пречупи мечтите на Кобрата за нова атака на титлата след епичен сблъсък

Пулев спечели само в една от съдийските карти

10.07.2022 | 02:03 Редактор: Искра Ангелова

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев загуби драматично по точки от британеца Дерек Чисора в реванша за интернационалната титла на Световната боксова асоциация.  Двубоят в лондонската зала "О2 арена" стартира малко след полунощ.

Пулев спечели само в една от съдийските карти - 116:112, 112:116, 114:116. Той бе победил също с разединено съдийско решение Чисора през 2016 в Хамбург, но сега не успя да подчини британеца на негова територия в лондонската зала "O2 Arena".

Преди мача Кобрата заяви, че ще се опита да атакува за трети път световната титла и поради тази причина прие с кратко предизвестие сблъсъка с един от най-популярните британски бойци в кралската дивизия.

Боят започна с клинчове и удари в тила и в тялото, а като че ли в началото българинът имаше превес. Във вторият рунд левият прав на Кобрата започна да създава проблеми на съперника и да го държи на дистанция, което беше оптималната стратегия. Чисора обаче постепенно изравни боя, като обработваше тялото на Кобрата.

В шестия рунд Чисора успя да влезе в размени на леви и десни прави в средата на ринга, като продължаваше да върви напред и да търси скъсяване на дистанцията. При всеки клинч той пласираше удари в тялото, а Пулев няколко пъти се озоваваше в ситуация да се движи назад и да задържа противника, което му донесе предупреждение от рефера. В последните секунди българинът нанесе едно ляво кроше в тялото, но на почивката се нуждаеше от третиране на подутина над лявото око.

Малко по-късно Чисора разкървави лявото око на българина, което утежни ситуацията на нашия, но бе спасен от гонга. В 9-ия рунд атмосферата се нажежи, а в този момент беше трудно да се прогнозира кой ще спечели. Лекото предимство беше на страната на Чисора.

В 10-ия рунд месомелачката продължи, а от лицето на българския боец потече кръв след брутален десен удар в окото му. Дясната вежда на българина също кървеше и вероятно му пречеше да вижда добре, но това не го спираше да търси завършващия удар. И двамата си размениха по един десен прав след края на рунда.

Последните два рунда преминаха без нови значителни размени и двамата боксьори повдигнаха юмруци нагоре, вярвайки, че са победители. Победителят обаче беше Чисора. Остава да разберем какви са бъдещите планове на Кубрат, защото доказа пред целия свят, че още е част от големия бокс.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мартин
преди 1 година
Тоя веднага да слиза от боксовата сцена ! ***. Писна ми да ни излага с плещенето си и загубите си . Срам за България! Сигнализирай за неуместен коментар