Германия разби Италия с 5:2, Унгария унижи Англия с 4:0

Маджарите излязоха на първо място в изключително тежката група

15.06.2022 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Европейският шампион Италия продължава да страда през тази календарна година. След като "адзурите" не успяха да се класират за второ поредно Световно първенство, сега претърпяха историческа загуба от Германия.

Бундестимът смаза с 5:2 отбора на Роберто Манчини, като успехът можеше да е още по-изразителен. За първи път от 1957 г. Италия допуска толкова голове във вратата си в един мач. За последно това се случи преди 65 г. при 1:6 от Югославия.

В класирането в група 3 на дивизия "А" на Лигата на нациите лидер със 7 точки излезе Унгария след убедителния успех с 4:0 като гост на Англия. Германия има 6 т., италианците са с 5 пункта, докато островитяните са на дъното с едва 2 т. и още нямат победа.

Унгария унижи Англия с 4:0 насред стадион "Молиню". Маджарите напълно надиграха уморените и безидейни домакини и постигнаха втора впечатляваща победа над съперника на негов терен.

Много силни контраатаки на унгарците и отлична организация в защита съсипаха хората на Гарет Саутгейт, които остават на последно място в групата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК