Юрген Клоп: Ще изиграем този финал и за хората в Украйна

"Интересно е, че някой е решил, че най-добрият вариант е да смениш терена ден преди финала", каза мениджърът на "Ливърпул"

28.05.2022 | 11:35 Редактор: Жаклина Иванова
Юрген Клоп: Ще изиграем този финал и за хората в Украйна

"Ще изиграем този финал и за хората в Украйна, сигурен съм, че ще има хора от там, които ще гледат. Ние ще играем за вас на 100%", обяви мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп преди финала в Шампионската лига тази вечер.

Двубоят трябваше да се проведе в Санкт Петербург, но след военната инвазия на Русия в Украйна, УЕФА го премести на "Стад дьо Франс" в Париж.

"Това, че мачът все пак ще се състои, и то не в Санкт Петербург, е правилното послание към Русия - животът продължава, дори когато се опитваш да го унищожиш", допълни Клоп, който обаче изрази притеснение от новия терен на "Стад дьо Франс".

"Обикновено, когато има нов терен, това е добра новина. Този терен е от вчера, което не е най-добрият вариант. Интересно е, че някой е решил, че най-добрият вариант е да смениш терена ден преди финала. Топката отскача нормално, но се виждат линиите, където е полаган теренът, което не е нормално. Това обаче не помрачи настроението ми и за секунда. Бихме играли този мач и на игрище за петанк. Щом условията са еднакви за двата тима, аз нямам проблеми", коментира той на пресконференцията преди двубоя, цитиран от БГНЕС.

Двата тима се изправят един срещу друг в спор за най-ценното европейско отличие от 22:00 часа българско време.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК