"Виляреал" удари "Барселона" с 2:0 в последния кръг на Ла Лига

"Жълтата подводница" събра 59 точки и завърши на седмо място

23.05.2022 | 07:08 Редактор: Теодора Патронова

"Барселона" загуби от "Виляреал" с 0:2 в двубой от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ноу Камп". Каталунците действаха видимо лежерно за своите стандарти в мач без никакво значение за тях, но и техният съперник не създаваше някакви голови опасности.

В 41-ата минута Дани Парехо пусна страхотен пас за Алфонсо Педраса, който по-рано пропусна добро положение, но този път беше безпощаден и откри резултата.

Чак тогава "Барса" показа някакъв хъс, но активният тази вечер Феран Торес видя как страхотното му воле е спасено от вратаря Джеронимо Рули. Така "жълтата подводница" взе предимство в резултата в полувреме, в което изоставаше с 2:9 удара и 36% владеене на топката в своя полза.

Десетина минути след почивката Виляреал удвои аванса си. Адама Траоре се върне и игра превъзходно в защита, но веднага подари топката на Мойсес Гомес и последният отбеляза с левия крак, пише gol.bg

До края не се случи нищо интересно и гостите изковаха престижен успех, с който събраха 59 точки и завършиха седми. "Барселона" приключи кампанията на второ място със 73 пункта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК