Tuttosport за феновете на ЦСКА: Хвърлят банани по играчите, искат да изгонят чужденците

Италианският всекидневник със статия за проявите на "червените" привърженици

20.05.2022 | 11:45 Редактор: Тодор Петров
Tuttosport за феновете на ЦСКА: Хвърлят банани по играчите, искат да изгонят чужденците

Вчерашните ексцесии на стадион "Българска армия" преди и след мача между ЦСКА и "Ботев" (Пд) не останаха незабелязани и от Западна Европа - по-точно от Италия.

Tuttosport обърна сериозно внимание на събитията, които сполетяха двубоя на "армейците" с "канарчетата". Изданието пусна статия със заглавие: "Расизъм в България: Хвърлени банани и песни срещу чужденците".

"Ненормална расистка демонстрация се проведе на стадион "Българска армия" в София по време на ожесточения протест на феновете на ЦСКА срещу техните футболисти и английския им треньор Алън Пардю.

Бушонът, който накара гнева на привържениците да избухне, разбира се, е това, че отборът в последните 5 мача спечели само веднъж и ще завърши шампионата на второ място.

Това накара най-развълнуваните фенове да влязат на стадиона и да счупят една от гредите. Но това не беше достатъчно и феновете на ЦСКА демонстрираха най-лошото от себе си, когато започнаха да хвърлят банани и бутилки срещу автобуса по своите играчи.

Искането на българските хулигани е много ясно - всички чужденци далече от клуба. В отговор играчи отказаха да излязат на терена след расистките сплашвания - Юга, Мазику, Баи и Гарсес", пише изданието.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК