Гришо стигна до два мачбола срещу Циципас, но отново загуби

Хасковлията пропусна отлична възможност да се класира за осминафиналите на Мастърса в Рим

11.05.2022 | 18:33 Редактор: Здравко Черкезов

Григор Димитров пропусна отлична възможност да се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Рим, след като загуби от световния номер 5 Стефанос Циципас с 3-6, 7-5, 6-7(4).

Българският тенисист имаше два мачбола в третия сет, но не успя да ги реализира и в крайна сметка записа трето поражение от Циципас в рамките на по-малко от месец, след като гъркът го победи и на турнирите в Барселона и Мадрид.

Днешната среща започна силно за Циципас, който проби на старта и поведе с 3-0. Впоследствие той нямаше проблеми да взима подаванията си и стигна до успех с 6-3.

Втората част вървеше на сервис до 3-3, когато Григор изгуби сервиса си и след това Циципас дръпна с 5-3, доближавайки се на гейм от победата. Българинът обаче намери сили за обрат и спечели четири поредни гейма, за да вкара мача в решаващ трети сет, като взе 16 от последните 17 точки в сета.

В третата част и двамата отразиха по няколко възможности за пробив, като Димитров имаше два мачбола на сервис на съперника, но Циципас успя да се измъкне. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Циципас взе откриващите пет точки, след което затвори мача със 7-4 след два часа и 37 минути игра.

Така Димитров записа четвърта поредна загуба от Циципас и общо пета е шестте двубоя помежду им. Гръцкият тенисист ще срещне руснака Карен Хачанов в осминафиналите на надпреварата. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК