Циципас отново спря Григор Димитров на 1/4-финал в Мадрид

Стефанос направи десет аса и нито една двойна грешка

05.05.2022 | 20:39 Редактор: Ваня Кузманова

Първата ни ракета Григор Димитров отстъпи на най-добрия гръцки тенисист Стефанос Циципас с 3-6, 4-6 в двубой от осминафиналната фаза на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Мадрид. Двубоят продължи около един час и 20 минути.

Срещата започна равностойно и без пробиви в първите пет гейма, преди поставеният под номер 4 в основната схема на турнира да нанесе своя удар с брейк в шестия. Оттам-насетне той контролира ситуацията на корта и се поздрави с успех в откриващата част. Във втората шампионът от Монте Карло, подобно на първия сет, направи един-единствен пробив в подаването на Григор, дошъл този път в третия гейм, след което не допусна изненади и се класира за последните соем в надпреварата.

Циципас направи десет аса и нито една двойна грешка, като загуби едва пет точки на първи сервис и три на втори. Гъркът сервира отлично, като не даде нито една възможност за пробив на Димитров. По този начин той отново записа чиста победа над нашия тенисист, след като го надигра наскоро и на турнира в Барселона.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК