"Пирин" удари "Ботев" (Вр) с 1:0 и си гарантира оцеляване в елита

Единственото попадение бе дело на Станислав Манолев, който красиво реализира в 20-ата минута

02.05.2022 | 19:40 Редактор: Здравко Черкезов

"Пирин"(Благоевград) победи "Ботев" (Враца) с 1:0 като гост в пореден мач от плейофите и по този начин си осигури оцеляването в елита. С успеха "орлетата" събраха актив от 33 точки, с десет повече от врачани и два мача преди края на сезона, което е достатъчно на благоевградчани спокойно да доиграят кампанията.

Единственото попадение бе дело на Станислав Манолев, който красиво реализира в 20-ата минута. Двубоят бе изпълнен с много нервност и играта бе често накъсвана заради извършването на нарушения.

Първото по-добро положение в мача дойде в 4-тата минута, когато Красимир Тодоров получи празно пространство на границата на наказателното поле и стреля, но Янко Георгиев отрази удара му с една ръка. В следващите минути гостите взеха инициативата в мача и започнаха да нападат към вратата на Христо Георгиев.

"Пирин" поведе в 20-ата минута с гол на бившия национал Станислав Манолев. Опитният футболист се разписа с фантастичен удар извън наказателното поле, който изненада вратаря Христо Георгиев – 0:1.

В следващите минути футболистите на Дженаро Йетсо тръгнаха по-устремено в атака в търсене на изравнително попадение, но "орлетата" стояха стабилно в отбрана. В 41-ата минута Юлиан Ненов стреля от границата на наказателното поле, но защитник в черно блокира удара му. Това бе и последното опасно положение пред някоя от двете врати през първата част, пише "Тема спорт".

Десет минути след почивката "Пирин" бе близо до  втори гол, след като Николай Бодуров скочи най-високо при центриране от корнер на Карачанаков, но топката премина встрани от вратата. Секунди по-късно домакините поискаха дузпа, след като Браян Переа падна на тревата при единоборство във въздуха с Николай Бодуров. Съдията Никола Попов обаче даде знак играта да продължи, а решението му беше подкрепено и от ВАР.

В 72-ата минута се стигна до меле между двата отбора, тъй като Светослав Дяков се развика на Красимир Тодоров заради симулация и в разправията се включиха още играчи на двата тима и това принуди съдията да покаже няколко жълти картона. Малко след това резервата Иван Тасев пробва да застраши вратата на домакините с фалцов удар от над 20 метра, но прати кълбото покрай лявата греда на Георгиев.

Хората на Дженаро Иецо стигнаха до нов точен удар в 84-ата минута, когато Юлиан Попев стреля коварно от границата на наказателното поле, но Янко Георгиев внимаваше и хвана топката, която тупна пред него. Две минути по-късно Переа центрира меко отдясно, но Виктор Василев стреля слабо от въздуха.

В последните минути играта отново бе накъсана, като този път гостите опитваха да убият време.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК