Стефка Костадинова награди най-добрите млади спортисти в риск

Председател на БОК беше посрещната с бурни овации от стотиците участници в 37-ия шампионат

18.04.2022 | 19:20 Редактор: Здравко Черкезов

Стефка Костадинова беше сред официалните лица и награди призьорите от Държавното първенство за деца и младежи в риск. Световната рекордьорка в скока на височина и председател на БОК беше посрещната с бурни овации от стотиците участници в 37-ия шампионат, състоял се днес на комплекс "Спортна София" в най-новия столичен парк "Възраждане". Състезанията под наслов "Спортът достъпен за всички деца" се организират от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) и от БОК, като част от инициатива "София - европейска столица на спорта".

"Поздравявам всеки един от участник в днешния шампионат, прекрасно е, че виждаме толкова много деца, събрани тук от любовта си към спорта. Надявам се и искрено си пожелавам сред вас да са бъдещите олимпийски шампиони и медалисти на България," каза в приветствието си Стефка Костадинова, преди да връчи призовете на най-бързите в атлетическия крос. 

Сред наградилите медалистите в отделните спортове бяха още Анатоли Илиев, председател на БСФДМР, Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, Ренета Камберова, бронзова медалистка с ансамбъла от олимпиадата в Рио 2016, и други.

"Всеки заслужава да има възможността да спортува, да води активен и здравословен начин на живот," заяви в края на шампионата Анатоли Илиев и напомни, че федерацията организира още 8 турнира в различни градове из страната през годината плюс традиционния Коледен турнир за децата и младежите в риск през декември.

Непрекъснато нарастващият през годините брой участници е причина шампионатът и тази пролет да се проведе в най-големия и модерен спортен комплекс на столицата. В турнирите се включиха  247 момчета и момичета на възраст между 12 и 18 години, представители на 18 социални институции, домове за деца и младежи в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Всички те определиха шампионите в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо.

Първото място в комплексното класиране спечелиха възпитаниците на дома в Роман, следвани от Каспичан и Велико Търново.

Снимка: БОК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК