Мъри остава треньор на "Левски": В името на клуба съм диктатор

"Българският футбол обикновено е промит от лоши терени, лоши условия", оплака се Станимир Стоилов

14.04.2022 | 16:44 Редактор: Здравко Черкезов

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов говори пред медиите, след като по-рано днес обяви, че напуска българския футбол, но остава в "Левски". 

"Бях изключително доволен от представянето на отбора. Футболът има много неща, които влияят на резултата. Отбор който накара всички нас да гордеем и да се радваме на играта. Не разбрах защо Хосе Кордоба беше изгонен".

"Съжалявам, че накрая си изпуснах нервите, въпреки че имаше достатъчно провокативно поведение към моите играчи. Възпитаваме нашите футболисти - за тях противник и съдия не съществува, а само добрата игра и да се борят за победата". 

"Не можах да издържа на хилядите неща, които ми се насъбраха последно време, но аз съм си виновен за това нещо. Тъжен съм, че пропускам следващия мач", започна Стоилов. 

"Не ми харесва управлението на "Левски", казах го и на ръководството и трябва да го подобрим. Не мога да лъжа хората. Дойдох, за да казвам истината. Тези допълнителни проблеми създават напрежение върху мен и отбора. Има хиляди неща, които трябва да се изчистят и да се оправят в клуба".

"Не усещам достатъчно доверие в начина на моята работа. Аз ще работя точно така както мисля, че "Левски" трябва да се управлява. Единствената битка, която мога да загубя, е на терена. Битка за истината в "Левски" няма да загубя". 

Ние сме в една лодка. Всички, които работим в клуба. Харесва ли им, или не това е положението. Истината е най-лесната битка в живота. Казвам винаги истината и така ми е лесно. Други много лъжат и после не помнят какво са казали. Обещах работа и честност. Вече ми се натрупа повече. Съжалявам най-вече че няма да бъда на пейката за мача с ЦСКА. Или ще управлявам аз както ми харесва, или ще се разхождам по улиците и ставам рибар". 

"Няма да участвам в такива наказания и грозни сцени. Ще работим малко повече. Това имах предвид, защото българският футбол обикновено е промит от лоши терени, лоши условия. Ще продължа да работя както мисля, че е най-добре за "Левски".

"Предполагам някой ще си каже те биха затова са толкова смели, ако бяхме паднали, отговорът щеше да е същия. И при загуба мога да нося отговорност. В името на "Левски" съм диктатор", завърши Стоилов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК