Адвокатът на ЦСКА: Клубът участва в Конгреса по покана на БФС, санкциите са незаконни

По-голям проблем е, че ограничават човек да си върши работата, коментира Станислав Трендафилов

27.03.2022 | 12:03 Редактор: Елеонора Танева
Адвокатът на ЦСКА: Клубът участва в Конгреса по покана на БФС, санкциите са незаконни

Участието на ЦСКА в конгреса на Димитър Бербатов донесе сериозни главоболия за “червените”. Те бяха глобени от Дисциплинарната комисия с 15 000 лева, а директорът Филип Филипов няма право да изпълнява своите функции в следващата година.

"За г-н Филипов мога да кажа, че тази санкция е абсолютно незаконосъобразна и ще обжалваме. 15 000 лв. е нищожна сума. По-голям проблем е, че ограничават човек да си върши работата. Проблем е, че се налага волята на хората, които не милеят за спорта", заяви адвокатът на “червените” Станислав Трендафилов Пред "Мач Телеграф".

И уточни, че не вижда нарушение в това, че Филипов е уважил покана на БФС и е участвал в обявено Общо събрание от тях. 

"Не е проблем за клуб като ЦСКА глоба в размер на 15 000 лв. Не е въпросът в стойността на тази санкция. Клубът участва във въпросния Конгрес по покана на БФС. Всички мерки ще бъдат взети. ЦСКА ще защитава мнението и позицията си, че смяната в БФС е необходима. Аз съм емоционален, но като част от ЦСКА мога да кажа, че действията на БФС не са достойни", заяви адвокатът.

"Филип Филипов е играл рамо до рамо с Христо Стоичков и да му се налага подобна санкция е грубо нарушение. Не мисля, че такива наказания помагат за развитието на футбола и спорта в България”, каза още Трендафилов. 

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК