Юношеският отбор по кану-каяк на Украйна намери спасение в Русе

Младите спортисти ще могат да продължат да тренират у нас

22.03.2022 | 13:45 Редактор: Тодор Петров

Юношеският национален отбор по кану-каяк на Украйна намери убежище близо до Русе. Не успяват да видят своите семейства, но сега поне могат да продължат да тренират. 

Диана и Алиса са част от юношеския отбор. Благодарни са, че са в безопасност. 

"Ситуацията сега е такава, че хората бягат където могат и България не е изключение. Много топло ни приеха", споделиха момичетата. 

Войната ги изненадва, докато с отбора са на лагер в Турция. Не успяват дори да се сбогуват със семействата си. Единствената им радост сега е, че могат да продължат с тренировките. 

"В много семейства почти всички са евакуирани в страни в Европа, включително и в България. Искам да кажа, че сме много добре приети. Всичко е много хубаво, защото има възможност да тренираме", каза треньорът на отбора Едем Мурдасилов. 

Според президента на спортния клуб в Русе има всички необходими условия за подготовка на спортистите.

"Това е тренировъчен лагер. Ние ще тренираме съвместно с нашите спортисти. Условията са много добри, за да могат да водят те своята тренировка", посочи президентът на СК по кану-каяк "Локомотив" (Русе) Евгени Недев. 

Общината е съдействала за настаняването на отбора. 47-те състезатели и треньори ще останат в града поне месец. Състезателите от националния отбор за мъже и жени на Украйна са настанени в Румъния.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК