Рубльов спря мечтата на Григор Димитров на Индиън Уелс

Той беше спрян на четвъртфиналите

18.03.2022 | 23:02 Редактор: Искра Ангелова

Поставеният под №33 в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Индиън Уелс, щата Калифорния, Григор Димитров беше спрян на четвъртфиналите.

Българинът, който игра полуфинал тук миналата година, отстъпи на седмия поставен Андрей Рубльов от Русия с 5:7, 2:6 след час и половина игра.

В третия гейм Гришо се оказа в ситуация 15:40 при свой сервис, но показа хладнокръвие и взе подаването си за 2:1. В следващия на свой ред той имаше точка за пробив, но Рубльов я неутрализира с отличен сервис. Руснакът обаче успя да направи брейк за 3:2 след грешка от бекхенд на първата ни ракета, който направи и две двойни в гейма. При 5:4 съперникът сервираше за сета, но Димитров върна пробива, при това на нула, с отлична игра за радост на многобройните български фенове по трибуните.

За съжаление, веднага след това Рубльов направи нов брейк и отново подаваше за частта. Този път 24-годишният московчанин поведе с 40:0, но направи двойна грешка, а после Григор доведе нещата до равенство. При четвъртия сетпойнт руснакът сложи край с ас, съобщава БНР.

В следващата част Рубльов проби за 2:1. 30-годишният хасковлия допусна нов брейк за 1:4 след четвъртата си двойна грешка. В осмия гейм Димитров отрази мачбол при своето подаване и взе играта. После руснакът сервираше за място на полуфиналите. Димитров стигна до точка за връщане на единия пробив, но не успя. След това съперникът стигна до втория си мачбол и го реализира след ретур в аут.

За участието си в Индиън Уелс Григор заслужи 180 точки и 179 940 долара от наградния фонд. Той ще се изкачи в световната ранглиста вероятно с пет места до №30. Следващата седмица Димитров ще участва на Мастърс 1000 турнира в Маями, Флорида.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК