Преборването между Тахбе Юсейн и Биляна Дудова се провали

Причината е неспазеният критерий срещата да бъде без толеранс в килограмите

18.03.2022 | 19:35 Редактор: Здравко Черкезов

Очакваното с голям интерес преборване между Тахбе Юсейн и Биляна Дудова за определяне на участника ни в категория до 62 кг на предстоящото Европейско първенство в Будапеща се провали. От федерацията обявиха, че причината сблъсък да няма е неспазеният критерий срещата да бъде без толеранс в килограмите.

Олимпийската шампионка от Токио и настоящата световна и европейска златна медалистка, но в категория до 59 килограма, трябваше да решат в директна схватка, коя ще пътува за унгарската столица. До преборване в Благоевград обаче не се стигна заради по-високо тегло.

Оказа се, че Тайбе Юсеин е заковала стрелките на 63,650 килограма, което е с 1,650 кг повече от категорията. Биляна Дудова пък е била точно 61,900 и е била готова за схватката. Управителният съвет бе определил срещата да се проведе без толеранс и така двете трябваше да са под 62 кг.

Европейското първенство в Будапеща започва на 28 март. По всяка вероятност УС на федерацията ще вземе решение относно този казус през следващата седмица.

Тайбе Юсеин и Биляна Дудова вече проведоха две официални срещи през тази година. Капитанът на националния ни отбор при жените постигна победа на Държавното първенство, а Дудова взе реванш на „Дан Колов – Никола Петров“.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК